Blog

Hegyifutó OB

2014.07.23 08:40

Múlthét végén kiváló futó időnek egy kicsit sem mondható 35 fokos hőmérséklet várt minket vasárnap a 11 órás Parád-Mária képoszlopnál lévő rajtnál.

A pálya adottságaiból kiindulva (10.4 km és megközelitőleg 900m szintemelkedés) nekem a cél csak az lehetett, hogy magamból a jelenlegi maxot hozzam ki a csapat érdekében. Mert csapatversenyt is hidettek ahol a csapatok első 3 beérkező emberének helyezési számát adták össze. A csapat Széll Tamás, Szőlős András, Telek András és jómagam.

Pálya vonalvezetése nagyon tetszett. szinte végig emelkedett. Az első 5 km-ben cirka 350m szintfelvétel volt. A pálya második felében viszont jöttek a technikásabb sziklás, gyökeres felfelék 550m szinttel.

Rajt előtti tervek mivel a csak felfelé versenyeket nem éppen nekem találták ki, egy órán belüli időt terveztem magamnak. Tudtam ha túl erősen kezdek úgy lepattanok a hegyről , hogy Starjánig hempergek lefelé :) Igy az óvatos kezdés mellett döntöttem. Első km-em 00:03:54 volt. kb 30. helyen kezdtem ami 1 km-nél már 20 körül volt. 1.2km-től végig terepen haladtunk. Féltávnál (5km 00:25:21 volt 350m szinttel) 5-6 km között egy Jól futható rész volt ami edzésen nagyon tetszett ennek ellenére nem éreztem azt hogy jól menne. Itt a körülötetem lévők sorrendje már nem változott. Rajnai Tamást és Gerlei Tamást üldöztem. A pálya számomra legnehezebb részén 6.2-8 km között Gerlei Tomi ellépett egyedül. A pálya adottságai miatt őt már csak a Sifelvonó emelkedőjén láttem.  8-9.8 km között volt egy eleinte hullámos, technikás majd enyhén emelkedős futható rész itt sikerült felérni Gerlei Tomira. Aki a meredek siratófalakat jobban birja és jött a sifelvonó emelkedő. Az adta meg mindenkinek a kegyelemdöfést :) kb 300m és 70m szint eleje még 45-50% is volt a vége már laposabb futhatóbb, de ott már igazából mindegy volt :) 

Végül 00:58:04 alatt sikerült teljesitenem a 10.4 km kb 900 szinttel, amivel előző héten még elégedett is lettem volna de verseny után ugy éreztem, hogy a verseny hetében történő felkészülésemben és verseny eleji túlzott óvatosságomban 1 perc benne maradt.

Nagyon jó verseny volt. Igazából aki él és futott már terepen ott volt. Jó volt ilyen erős mezőnyben verenyezni. :)

Sérülésből visszatérő Széll Tamás a csapat oszlopos tagja újból bebizonyitotta a tavalyi Tátry running tour után hogy mennyire megy neki a Hegyi( hegyre fel) futás :)

00:53:46 alatt száguldott fel a hegyre abszolút 9. helyen, nem gyenge embereket szorongatva maga előtt :) Nagyon örültem hogy ilyen jól teljesitett sok kihagyás után!

Szőllős András 01:01:05- ös idővel jött kategóriája 2. helyén az M35-ben

és még mindig nincs vége:) Szintén Salgótarjáni Papp Ildikó is remek teljesitményt nyújtva jött a nők között a 3. helyre!

OB férfi futam:(42 induló)

 

 0:50:23 1 Kovács Ádám Milán h  Szeged MVSI

 0:51:10 2 Fonyó Sándor h  Veszprém VEDAC
 0:52:00 3 Harsányi Tamás h  Nyékládháza MVSI

 0:53:46 9 Széll Tamás h  Salgótarján Zenit SE

 0:58:04 14 Csontos László h  Salgótarján Zenit SE

 1:01:05 19 Szöllős András h  Salgótarján Zenit SE 

  1:10:09 33 Telek András h  Salgótarján Zenit SE

 

OB női futam: (17 induló)

 

 

 0:58:20 1 Merényi Tímea h  Taksony Bp. Honvéd
 0:59:24 2 Zoltáni Tenke h  Corsier
 1:03:20 3 Papp Ildikó h  Salgótarján Salgótarjáni AC

 

 

 

Tátry running tour

2014.06.23 09:12

        Elmúlt hétvégén Magas- Tátrában jártunk egy hegyifutó verseny hétvégén. A 4. Tátry running touron. Már egy éve kinéztem magamnak a versenyt miután tavaly csapattársam Széll Tomi nyerte a hegyi versenyt és bezsebelte a zöld trikót. A versenyközpont 1350m-en volt Strbské Pleso-nál. A Furkotka hotel jó választásnk bizonyult mert a szobaablakból a rajtkaput láttam 30m-re :)

       4. alkalomra úgy tünnik egyre népszerübb a verseny.  Jelenlegi helyzetben a pénteki Night run fekszik nekem a legjobban. A pálya 3.9km volt, nagyrészt terepen, az első 750m-ben 50m szintemelkedéssel. A bemelegités túl gyorsra sikerült és súlyhátrányom ellenére 5 m hátrányban érkeztem a tavalyi győztes Vit Ryska (Cze) és ez a tempó visszaütött a sik szakaszokon kicsit lassabb voltam a vártnál. 4. helyen futottam a tó körül majd 2 km körül mikor láttam h. előttem haladó kettős szétszakad mert a 3. helyezett eléggé elfáradt. Itt elkezdtem a lassú felzárkózást. 2.8 km-nél utólértem. pár másodpercet utaztam rajta, majd támadtam és sikerült 18mp-vel megverni a hátralévő 1 km-en és bejönni az abszolút 3. helyre a 191 fős 6 országból össejött mezőnyben.    

Night run szintrajz..

Ezek után az esti 21:00-i verseny után nem volt túl sok idő a pihenésre. Szombat reggel 10:00-kor megint rajt a 12km-es Cross run-on.

 Reggel még jó erőben éreztem magam és elkezdtem a versenyt ahogy kell. Az első dombra 4. helyen érkeztm 750m-nél. Onnan gyorsan felszaladtam a 2.-3. helyre. Ami nem volt jó ötlet, mert a pályából még sok nehéz szakasz volt hátra. nem ritkán 40-50 % szakadékok és emelkedők váltották egymást és mivel lyen ritmustalan futásra nem készültem eléggé megterhelő volt számomra. Motivációm verseny közben a 0-ra csökkent az egyik hegyen már el sem kezdtem futni mikor egy nagy kidőlt fát kellett átmászni.  Eléggé elfáradtam a végére. 16. helyet szereztem meg a 166 fős mezőnyben sétlásnak köszönhetően összeszedtem kb 10 perc hátrányt a versenyt vezetőktől. A mindhárom napot teljesitők közüll a versenyben maradt 135 emberből 12.re csúsztam vissza. Ami után a vasárnapi versenyen már el sem akartam indulni. Jobbnak gondoltam egy hosszabb edzést fel 2500m-re,mint a mostani gyenge erőnlétemmel jelenlegi erőmön felül teljesiteni. Aztán délután átmozgatásként volt egy nagyobb tempójú túra, Poprádi tóhoz kb 7 km az kicsit rendbe tette a lábaimat. Este egy hosszas beszélgetés után a kint edzőtáborozó Magyar válogatott gyaloglókkal mentálisan is egy kicsit feltöltődtem. Ezúton is köszönöm nekik! :)

 

Harmadik nap reggel már nagyon fáradtak voltak a lábaim, bemelegités kimerült 19 perc lassú futásban. Táv itt az Interski run-on 8 km volt. Mai napon volt a legnehezebb egybefüggő emelkedő. Ami nekem csak kedvezett mert nem egy ritmustalan dombozás volt. Rajtot követően a 3 napon most elősször nagyon visszafogott tempóban kezdtem és kb 40-50m hátrányban futottam fel az első hegyi hajrához. Jó döntésnek bizonyult. Sokkal több maradt bennem a hátralévő részekre mint előző nap. Az első 2-3 km azonos volt a tegnapival, majd a tóhoz visszaérve rögtön egy balos és meredek sziklás gyökeres felfelé indult a Solisko Chata (Solisko túristaház) irányába ott volt olyan rész ahol már nem lehetett futni a pálya adottságai miatt. kb 1650m-ig mentünk fel, majd nagyon meredek sipályán futottunk lefelé. Aminek 1-2- része még nekem is necces volt, pedig nem tartom magam a visszafogottan lejtőző futók közé.

 Leérve a siközpontba pár kanyar és már ujból felfelé mentünk a siplyán megmaradt, összehordott hókupacon :)

Ott a maci elég segitőkészen várt minket, de inkább nem vettem igénybe a segitségét. A hókupacot követően ismét picit lefelé vettük az irányt, majd egy kanyar és mr a síugró sánc leérkező területén talltuk magunkat. Na itt is lehetetlen volt a futás. kb 50% de lehet több volt ( ahol ha nem dőlt előre az ember akkor már visszaesett volna :) 

onnan lejtő következett a tóhoz, majd egy kis hullámos részt követően ismét ki a már jól ismert Tó fölötti meredek "dombokra" 

Végig sokkal jobb erőben éreztem magam mint előző napon. A végére egyre jobban ment a futás. Jó lett volna ha egy két km-el hosszabb a pálya. 

Éppen kezdtem összeszedni az ellenfeleket mikor már célba is értünk. 00:35:28 volt a 8 km 7. helyen érkeztem 14mp-re a dobogótól, a 128 indulóból

Az  abszolút  jó eredmény a 2. napon ugye elúszott. A T.R.T.-n indulók között 3-12-7. helyeket követően összetett 11. helyet sikerült megszerezni a végén.

Életem első magashegyi futóversenye után tanulság: Itt nem lehet gyorsan kezdeni és terhelés hatására nagyon másknt viselkedik a szervezet 1500m mint 250m-en amit eddig bringán annyira nem tapasztaltam korábban.

 

Versenyrendezés nagyon profi volt, pályaszalagozás tökéletes. Taln egyetlen egy negativum hogy a Night runon csak az elsőt dijjazták.

Nagyon megtetszett ez a fajta verseny. Jövőre okosabban ugyanitt :) 

 

eredmények:

1. nap:

https://trenujeme.sk/results/Night%20Run%20TRT%202014.pdf

2. nap:

https://trenujeme.sk/results/Cross%20Run%20TRT%202014.pdf

3. nap:

https://trenujeme.sk/tatry-cez-vikend-oslavovali-bezecky-sviatok/trenujeme.sk/results/Interski%20Run%20TRT%202014.pdf

Összetett:

https://trenujeme.sk/results/Allstages%20TRT%202014.pdf

Rákoscsaba terepfélmaraton, BB maraton tour III. forduló és Fülek Cross

2014.04.22 15:22

Három héttel ezelött, szombaton Rákoscsabán versenyeztünk Andrással. Ahol 3 táv közül lehetett választani (rövid) 5km (hosszú) 12.9km és a (félmaraton) 20.7km volt.

András a 12.9-et futotta és nyerte a kategóriáját és abszolút mezönyben is az elökelö 5. helyen jött.

Én a leghosszabb távot választottam felkészülés céljából. Nagyon féltem töle és utólag kiderült nem ok nélkül. A versenyt követő 4 napban nem tudtam edzeni, sőt még a gyaloglás is nehezen ment.

 Aktuális edzettségemhez képest kifutottam magam. 01:26:54-es 20.7km az abszolút 5. kategóra 2. helyre volt elég a 300m szintkülönbséget tartalmazó erdei pályán.

A versenyt követőn csak nagyon óvatosan kezdtem edzeni a következő héten csütörtöktől és figyeltem rá hogy 3-4 naponta legyen egy pihenőnap. Az edzéstávokat kicst növeltem és az intenzitást csökkentettem. Múlthéten már sikerült 6 edzésből 92km-t összegyüjteni.

 

Aztán ezen a héten 8.-án szlovákiában versenyeztünk Sliac nevü kis városkában. A Besztercebánya maraton tour sorozat idei III. állomásán. Elég erős mezőny jött össze. A rendezők nagyon kitettek magukért. A város szélén egy Strand Hotel adott otthont a versenyközpontnak. Minden induló rajtcsomagot kapott amiben egy alma, viz müzli és szendvics biztositotta verseny utánra az elvesztegetett KCL-t.

 

A pálya nem volt könnyü, de csodaszép helyen futottunk, többször látszott a Magas-Tátra. Rajt után egyből emelkedővel kezdtünk, az első 1.5km-ben legalább 100m volt de volt benne laposabb futhatóbb rész is. Rajtnál azt hittem 1000m-es sprintverseny lesz. Úgy ment mindenki mintha puskából lőtték volna ki őket. Én 00:03:57-es első km-el 10. helyen érkeztem és ott még volt hátra a felfeléből. De a legerősebbek 00:03:40 körül tolták az első km-t (Hegyen FELFÉ) :)  1.5 km-től 10 ig meredek felfelék és lefelék váltották egymást. 3 km-em 00:11:50 lett és 4-ig volt nagyon nehéz utánna voltak hosszabb lejtők. a 9 km-em még nagyon jó tempóban ment 00:35:07 de ott még elég meredek emelkedő várt ránk. Közben 8 km-től nagyon sokan lettünk mert utolértük a rövidebb távon később rajtolókat. Ez a saras felfelén kicsit hátrány is volt. De nem ez volt a döntő tényező a mai versenyen.

A célba 00:49 :30 alatt értem a kicsit több mint 12.5kmről. Összességében több mint 300 szint volt benne. Igy annyira nem rossz a helyzet. De lesz még jobb is :) Ezzel kategória 7./ 129 és abszolút 9./198 helyet sikerült megszerezni a leghosszabb távon.

 

1 121 detail pretekáraVALIČEK Robert 1969 Obal servis Košice 1. /  Muži 40 - 49 rokov 0:45:11 0:00:00
  2 151 detail pretekáraKUBEJ Tomáš 1992 ŠK KU Ružomberok 1. /  Muži do 39 rokov 0:45:38 0:00:27
  3 5 detail pretekáraKRAJČOVIČ Dušan 1984 VŠC Dukla BB 2. /  Muži do 39 rokov 0:46:23 0:01:12
  4 169 detail pretekáraBUKÁČEK Martin 1990 UMB Banska Bystrica 3. /  Muži do 39 rokov 0:46:58 0:01:47
  5 150 detail pretekáraPOCKĽAN Ján 1973 Šk Hrachovo 2. /  Muži 40 - 49 rokov 0:48:02 0:02:51
  6 112 detail pretekáraŠTILLA Peter 1989 Trian ŠK UMB 4. /  Muži do 39 rokov 0:48:24 0:03:13
  7 180 detail pretekáraKAVACKÝ Michal 1977 MKŠS-AK Kysucké Nové Mesto 5. /  Muži do 39 rokov 0:48:45 0:03:34
  8 77 detail pretekáraWILLWÉBER Tomáš 1989 AK UMB Banská Bystrica 6. /  Muži do 39 rokov 0:48:55 0:03:44
  9 161 detail pretekáraCSONTOS Lászlo 1988 Zenit Salgotarjan 7. /  Muži do 39 rokov 0:49:30 0:04:19
  10 18 detail pretekáraLENHARDT Erik 1973 SSA Banská Bystrica 3. /  Muži 40 - 49 rokov 0:49:31 0:04:20
  11 168 detail pretekáraŠURGAN Štefan 1979 Hadveo Banská Bystrica 8. /  Muži do 39 rokov 0:50:06 0:04:55
  12 98 detail pretekáraBUDAJ Martin 1978 BANSKA BYSTRICA 9. /  Muži do 39 rokov 0:51:27 0:06:16
  13 131 detail pretekáraKAMENSKÝ Ján 1965 Liptovský Peter 4. /  Muži 40 - 49 rokov 0:52:09 0:06:58
  14 113 detail pretekáraPENIAK Matej 1984 TRIAN ŠK UMB BB 10. /  Muži do 39 rokov 0:52:22 0:07:11
  15 176 detail pretekáraFRANCL Martin 1996 ŠKP Banská Bystrica 11. /  Muži do 39 rokov 0:52:34 0:07:23
  16 167 detail pretekáraPÁNIK Dušan 1969 Marathon BB Team 5. /  Muži 40 - 49 rokov 0:52:35 0:07:24
  17 4 detail pretekáraVOLENSKÝ Martin 1982 Marathon BB Team 12. /  Muži do 39 rokov 0:52:45 0:07:34
  18 17 detail pretekáraBRAMUŠKA Andrej 1974 Skialpklub Krížna 6. /  Muži 40 - 49 rokov 0:52:45 0:07:34
  19 116 detail pretekáraVOZÁR Richard 1991 VK SPORTteam 13. /  Muži do 39 rokov 0:52:52 0:07:41
  20 31 detail pretekáraMAKIŠ Milan 1983 MASLEN TEAM 14. /  Muži do 39 rokov 0:54:16 0:09:05

 

András is nagyon jól teljesitett. Nem kifutva magát szerezte meg a rövidebbik 8km-es távon a kategóriája 3. abszolút 4. helyet a 194-fős mezőnyben.Mindössze 18 mp-vel elmaradva a kategória és abszolút 2. helytől. 00:33:36-os idővel.

A csütörtökit követően úgy döntöttünk hogy, ma is versenyzünk, rontani nem fog a formámon, legalábbis hosszú távon nem :) Tőlünk 20km-re a Fülek Crosson vettünk részt Andrással. Itt 13 km-t kellett abszolválni, megközelitőleg 150m szintkülönbséggel. Tanulva a tavalyiból ( akkor eléggé elfáradtam a végére.) Most lassabban kezdtem. 3 km sik szakasz után 14mp-el voltam késöbb mint tavaly ez 00:10:40 mp-t jelentett. Ami jó döntésnek bizonyult, mert 5 km-nél a 00:18:27-es idő már 17-el beljebb volt a tavalyinál és ez már a szint oroszlánrészét tartalmazta. 8km-ig voltak még kissebb, de annál meredekebb emelkedők az 00:31:27re sikerült. Onnantól egy nehezen ftható lejtő sőőt inkább meredek vizmosás következett, ami elég technikás volt. Ami nekem kedvez általában :) aztán 8.5 kmtől 5 km unalmas hosszú egyenesekből álló kis dombokkal tüzdelt szakasz jött. 10 km a tavalyi 00:40:09-hez képest jobb lett. 00:39:19. Majd a végén is sokkal több erő maradt bennem mint tavaly. Ugyanis tavaly itt hajoltam el. A célban 00:51:22-őt (00:03:57-es tempót) mutatott az órám ami a tavalyitól 00:02:57 -el lett jobb. Sérülés előreláthatólag ma sem történt ennek nagyon örülök, igy folytathatom az edzést. Eredmény tekintetében a mezőny itt sem volt gyenge. A csütörtöki mezőnyből a legjobb 3 versenyző itt is megmutatta hogy ők a legjobbak. kiegészülve még 3 versenyzővel akik a csütörtökin nem voltak. Igy összetettben a 7. helyet sikerült megszerezni, kategóriámban pedig a 4.et. 

András is egyéni csúcsot ment a tavalyi 00:56:12-t megjavitva 00:55:43-ra magabiztosan nyerte az 50 év felettiek versenyét.

Remélhetőleg mostmár zökkenőmentesen tudok készülni tovább sérülések nélkül.

 

 

Kezdődik...

2014.02.22 21:28

Régen jelentkeztem, aminek oka többek között az, hogy nem történt semmi, a sok sérülést leszámitva.

Egészen a mai napig Február 22.-ig kellett várni az elsö versenyig. Már nagyon hiányzott, mivel utoljára december 26.-án versenyeztem.

 

Szintfelmérönek elég megfelelőnek tünnt a mai napi verseny Pilisszentkereszten. Andrással mentünk ketten és ott több nógrádi érdekeltségü csapat tagjaival is összefutottunk. 

A pálya nem volt könnyü, köves, sziklás, volt felfelé és lefelé is, emellett a 13.9km-en volt + 525m szintfelvétel, melynek jelentös része az elsö 5 km-ben.

Bemelegités elég jól sikerül, de ez csak verseny közben derült ki. Elsö kmt talán egy kicsit el is szaladtam. A 00:03:45-ös elsö km cirka 35m szintfelvétellel erösnek bizonyult. Egy km után csak Szabó sanyi és Pelsőczy Attila volt elöttem. Aztán kb 2.5 km-nél jött még Beda Szabi és amilyen nyugodt tempóban jött, abban az ütemben távolodott is és hegytetőn már egészen közel került Attillához. Én hozájuk képest kb 50mp hátrányban érkezhettem. 00:25:50 volt az elsö 5 km amiben az össz 525m szintfelvételböl 500 már benne volt. A gerincen a hullámvasuton sikerült kicsit nagyobb tempóra kapcsolnom, lemerevedett lábakkal elöbb 4:03, majd 3:53-at sikerült. Itt a sikabb részen sikerült kicsit eltávolodnom a mögöttem haladóktól. 

Lejtöben nem mentem olyan "Csonti"-s maxot, mert félek a sérülésektöl és nem ez az év versenye. Egy fakitermelés közelében el is idöztem kicsit, meg kellett állnom és turistákat kérdezni, mert nem volt maximálisan kiszalagozva, vagy nem figyeltem. Ott minimum 20mp benne maradt a versenyben.A cél elött 2 km-el lévö kis domb már nagyon szenvedösen ment. 

Célba 00:59:28 alatt értem abszolut 4. a 20-29 évesek között 2. helyen. Idei első versennyel elégedett vagyok remélhetleg már csak jobb lesz!

Hosszú táv abszolút 10 igy alakult.

0:55:43 1 1 Szabó Sándor f 21 hosszú táv 20 - 29 év Gyula GYAC (Gyulai Atlétikai C
0:56:59 2 1 Pelsőczy Attila f 31 hosszú táv 30 - 39 év Budapest Sashegyi Gepárdok, TFSE
0:57:48 3 2 Beda Szabolcs f 37 hosszú táv 30 - 39 év Budapest Futapest
0:59:28 4 2 Csontos László f 26 hosszú táv 20 - 29 év Salgótarján Zenit SE
1:00:05 5 3 Hodovánszki Csab f 28 hosszú táv 20 - 29 év Budapest Futapest
1:00:22 6 4 Varga Tamás Ervin f 28 hosszú táv 20 - 29 év Budapest Vasemberek Klubja
1:00:31 7 1 Töreky Ákos f 43 hosszú táv 40 - 49 év Szentendre BEAC
1:00:39 8 5 Kövér Márton f 27 hosszú táv 20 - 29 év Budapest Merkapt Maraton Team S
1:02:16 9 2 Gerlei Tamás f 45 hosszú táv 40 - 49 év Dad Futapest
1:02:21 10 6 Bíró Károly Róbert f 24 hosszú táv 20 - 29 év Győr Budaörsi SC
 
András pedig az év elsö versenyén a rövidebbik távon kategóriagyőzelemmel kezdett.
 

Évértékelés 2013

2013.12.01 19:01

Körülbelül pont egy évvel ezelött kerestem meg Telek András barátomat azzal a nagy kéréssel, hogy szeretném ha az edzöm lenne. Nagy örömömre elsöre igent mondott és igy tavaly november közepén elkeztem András utasitásai szerint edzeni. Semmit nem tudtam igérni neki biztosra. Csak azt, hogy edzeni szeretnék és ha tehetem versenyezni is. Ennek tekintetében nem tud(t)unk hosszú távra előre készülni semmire sajnos.

 

Elsö szintfelmérést egy hét után, négy edzéssel a hátam mögött végeztem. Ez 10 km volt pályán 00:36:46 ra sikerült. Ami gyenge futóképességeimhez mérve bizakodásra adott okot egészen a másnap délutánig mikor is észrevettem, hogy a lábam nem ugy müködik mint ahogy én szeretném. Visszatért a lábfejembe egy olyan fájdalom amit még 2010 február 28.-án szereztem egy 63 km-es téli terepfutás alkalmával. Ennek akkor nagyon nem örültem. Egy hónapon keresztül csak heti 1-2 laza kocogás volt a kivilágitatlan kerékpárúton a sötétben. Sérülés december közepére elmúlt és két hét edzés után álltam rajthoz Szlovákiában Losoncon egy 10 km-es utcai futóversenyen. Ott 00:36:58-at sikerült futnom ezzel a 9. helyet szereztem meg. 

Januárban és februárban folytattam az edzéseket a Nyugat- Németországi sikságon, általában este sötétben.Ekkoriban sem ment zökkenömentesen igy a készülésben van egy kis hullámvasút. 

Március végén indultam az elsö versenyemen idén. Gazdagréten egy 10km-es terepversenyen sikerült 00:39:56-ot futnom és bejönni a 3. helyen.

Innentöl kezdve besürüsödtek a dolgok. Egy hónapon keresztül kicsit több energiát fektettem az edzésekbe is. 

Áprilisban elindultam az évadnyitó Duatlonversenyen Abonyban. Tanulva az eddigiekböl. Egy visszafogottabb elsö futás után keróztunk egy nem túl eröset és az utolsó számben dölt el minden. 3. helyet sikerült itt elcsipni. Látszott a mezönyön még ,hogy pár nappal ezelött még nem kicsit fagy volt és nem nagyon lehetett még gyorsan bringázni. Idö itt még órán kivüli volt 4 perccel.

 

Ezt egy rövidke 5 napos kerékpáros edzötábor követte a Garda tónál. Szerencsétlenségünkre egész héten rossz idö volt és esö is esett. Ennek ellenére ugy gondolom nem volt hiába való. 5 nap alatt sikerült 400km-t tekerni, megközelitöleg 4000 szinttel . Futás itt háttérbe szorult 38 kmt futottam.

Hazaérve Andrással megkezdtük a Duatlon szimulációs edzések sorozatát. Ezek nagyon jó hatással voltak rám. 

A Sprint távú országos bajnokságon sikerült kategória 3. Abszolút 14. helyet megszerezni.Bő 2 percet javitva ezen a pályán ment eddigi legjobb időmön. 00:56:42 volt az 5-20-2.5km

Bizalomra adott okot , hogy 00:16:27 alatt sikerült abszolválni az elsö 5 km-es futást és 40-es átlagot tekerve bringán az utolsó futásra elég fitten érkeztem. Jól müködtek a lábaim utolsó futáson is. 

Ezekután elindultam a rövid távú országos bajnokságon is. Itt már dupla ekkora távot kellett teljesiteni azaz 10-40-5 kmt és nehezebb dombos pályán. Ez a verseny volt az idei év első nagy csalódása. Futás egész jól ment. 6-7. helyen jöttünk, 00:36:40 volt a 10 km dombos terepen. Ami utánna jött az ...na az volt a halál. Úgy mentem végig a kerós pályán mint egy tolószékes csiga. Nem mertem erösebben menni, mert nagyon komoly állóképességi probléák voltak. Sikon éppen kibirtam volna normális tempóban ezt a versenytávot, de itt körönként 2 komolyabb emelkedö tarkitotta a pályát és 4 kört kellett menni.

Csak az volt a cél hogy befejezzem. 2 óra 11 perces idövel sikerült beérnem abszolút 17. kategória 3. helyre.Ennél már csak jobb lehet! :)

Ezekután fáradtan egy szlovák cross futáson voltam abszolút 7. kategória 4. helyre érkeztem. Aztán kis pihenés következett majd edzés és Ózdi Terep félmaraton országos bajnokság keretein belül megrendezett 11.4km-es futamon sikerült bejönnöm Olivér előtt az első helyen, aki nem mellesleg 4x nyert már itt. Igy ennek az eredménynek egy kicsit örültem. 

Ózdi befutó...Itt már egyedül.

Következő verseny Felsőtárkányban volt. Itt eléggé szélsőséges körülmények között versenyeztünk. Ami nekem csak kedvezett. A pálya nem volt könnyü 2 db 8.5 km-es kört kellett megtenni, összesen 654m szintkülönbséggel. 

Picit nehezitette még a dolgunkat az özönviz szerüen ránkzúduló eső. Mindent összevetve jó verseny , sikerült nyernem.

Ezekután két rontott kisérlet következett. Az egyik még nyáron Rövid távú terepfutó OB. Itt a nagyon rövid táv és a sok szintküönbség nem igazán feküdt nekem.

A másik a szeptember közepén megrendezésre kerülő Terepduatlon Országos Bajnokság volt. Itt a kerós pálya volt számomra kicsit technikás. Sőt nem kicsit. az első futás utáni 2. helyemet a kerós szakasz végére sikerült a 19.-re " javitani" Itt már tudtam hogy soha többé terepduatlon :)

Aztán kis pihi volt és csak Október elején áltam rajthoz egy félmaratonon az Ausztriai Grieskirchenben. Különösebb rákészülés nélkül. csak kiváncsi voltam mit tudok ha nem edzek sokat alapon. A terv 80 perc volt, de nem sikerüt csak 83 perc 25mp-re. Valamilyen szinten tulajdonitható a körönként 2 km meredek emelkedönek összesen 2 kör volt. Részben pedig az edzettlenségnek. Nagyon jó hangulatú verseny volt.Gyengébb idö ellenére nem voltam csalódott hisz abszolút 3. helyen sikerült megérkezni.

Grieskirchen befutó...

Következő héten Szlovákiában Breznickyben versenyeztünk terepen. Sikerült megszerezni az abszolút 2. helyet és a csapat többi tagja is szuperül teljesitett. Még egy gyözelem és egy 3. hely a mérleg.

Azutá sem volt sok idö pihenni. következö héten a Nógrád megyei Palotáson versenyeztünk. Ott már kezdett valami kis javulás látszódni bennem. 00:46:14 alatt sikerült teljesiteni a 12.6 kmt kis hullámokkal tüzdelt erei utakon és sikerült elhozni az abszolut 3. helyet.

Itt elhatároztam hogy a kevés edzés ellenére márpedig idén még futok félmaratont méghozzá Tudás útját. Ehez(is) nagyszerü segitséget kaptam Telek Andrástól. cirka 1.5 hetet készültem kimondottan erre a versenyre. Igy nagy csodára nem lehetett számitani.Nagyon visszafogott elsö 10 km után jól ment a második 10 és utolsó 3 km-en még sikerült tempót váltani és külön idövel beérni a bolyomtól. 78 perc 4 mp alatt.

Ezek után egy héttel már magamhoz képest nagyon jól müködtek a lábaim és rajthoz álltunk Tomival a szlovákiai Nová Dedina-n a Žuhračská sedemnástka  elnevezésü 17km-es és 430m szintkülönbséget tartalmazó versenyen 62 percen belüli idövel beérni és sikerült elhozni Tomi révén a 2. nekem pedig a 3. helyet.

Ime a szintraz...Mindent elárul

November végén még egy rövid gyors versenyen indultam Budapesten a Mezei OB nyilt futamban sikerült gyözni. Innentöl pedig jöhet a pihenés és alapozás a következö évre. Ha minden jól megy akkor még egy versenyen állok rajthoz idén, méghozzá amivel kezdtem a versenyzést tavaly. A Losonci 10 km-es utcai futáson.

Összességében elégedett vagyok ezzel az évvel. A kevésből próbáltuk kihozni a maximumot. Azt hiszem sikerült is . Idén ennyi volt bennem. Lessz még jobb is :) 

Žuhračská sedemnástka

2013.11.18 19:29

Múlt vasárnap a csapattal újból versenyeztünk. A felállás ugyanaz...Pityuka, Tomika, Lacika és az edzöbá Ö Bandi. Csütörtökön még nem szerettem volna versenyezni, de Tomika terrorizálásának hatására inkább úgy döntöttem, hogy elmegyek és futok egy kicsit nagyobb tempót mint elözö héten a félmaratonon. Különösképpen mert ott nem futottam ki magam.

Verseny reggelén +2 fokra és ködre ébredtem, ennek ellenére Nová Dedinán ahol a verseny volt 11 órára tökéletes versenyzésre alkalmas idö lett. cirka 12 fok, szikrázó napsütéssel. A terv az volt hogy órán belül teljesitsem a távot.

Akkor még nem láttam ezt :D

 

A szintrajz láttán már csak edzésnek fogtam fel  mivel tisztán látszik h. az elsö 8.5 km-ben cirka 360 szint van, ezek után a tervezett 60 percen belüli futás, 68 ra változott :) Rövid 25 perces bemelegités után rajtoltunk el. Visszafogottnak tünnt a kezdés, de mikor ránéztem az órámra 1 km-nél a 00:03:41 nem erre utalt, mert az ót kb 600m-töl egyfolytában emelkedett egészen 3 km-ig. 4-en maradtunk akit esélyesnek láttam a dobogóra 1 km-nél. Magyar Imre gyözelméhez kétség nem fért. A fennmaradó két helyre  2 km-nél már csak ketten voltunk Tomival. A tavalyi gyöztes enyhe légzési problémákkal küzködött már 800m-töl, de nem lehetett pihengetni, mert ennek ellenére nagyon jó tempót jött mögöttem. Elöl a sorrend nem változott. A domb tetöre Tomivel 30mp, Imivel szemben 1 perces hátrányban értem. 00:34:07-nél fordultam a domb tetön 8.5 km 360 m-el a lábban ( 00:04:01) es tempóval. Na erre álmomban sem gondoltam. Lefelét tudtam h. Tomikának nem az erössége és nagyon kezdtem nymni a lejtmenetet. Elöl Tomi is nagy eröket mozgositva haladt a cél felé. Nem is közeledtem felé, csak mikor 3 km-el a cél elött megállt mert "lesérült" és megvárt engem. Innentöl eggyütt futottunk be a célba. 3 km 00:09:09 lett nekem , Tomi megvert 8 mp-vel. Bele se merek gondolni mit megy ha nem sérült :) Reálisan körülbelül 40 mp lehetett közöttünk ma.

A 8.5 km viszafelé nekem 00:27:51 lett. 00:03:16-os tempó az 50 m emelkedövel és 410m szintvesztéssel.

Végeredmény : (Hosszabb táv: 17 km) 66 induló (részletes eredménylista a beh.sk-n)

 

1. Magyar Imrich 1984 Lokotrans Slovakia 0:59:50  
2. Széll Tamás 1986 Zenit Salgórajyán 1:01:51 0:02:01
3. Csontos László 1988 Zenit Salgórajyán 1:01:59 0:02:09
4. Valíček Róbert 1969 Obal Servis Košice 1:04:09 0:04:19
5. Páleník Matej 1992 BK Pyxida Č. Kľačany 1:07:06 0:07:16
6. Šiko Jakub 1993 Elite Run Team Levice 1:08:34 0:08:44
7. Vidlička Marek 1981 ŠKP Levice 1:08:50 0:09:00
8. Jánoš Slavomír 1972 ŠK Atóm Levíce 1:09:20 0:09:30
9. Almáši Marián 1970 behame.sk 1:09:29 0:09:39

 

 

 

Tudás útja félmaraton

2013.11.11 12:38

Október végén egy Futapest fordulón voltunk Palotáson. A csapatot Judák István barátom és én képviseltük, de voltak még többen nógrád megyei csapatok képviseletében. 2 táv volt 3.8 km és 12.6km. Én a hosszabbat István a rövidebbet választotta és repesztett 14 percen belül. Ezzel megszerezve az elökelő 7. helyet a 202- fős mezönyben. Itt Langer Olivér  3. lett és Egri Balázs nyert pályacsúccsal. Mindössze 00:12:26 kellett neki a 3.8 km abszolválásához. 

A hosszabb távon edzöm kiadta az utasitást. Sebestyén DR. úrral kell menni végig. Utúlag jó döntésnek bizonyult. elején elszaladtak és 6.-7.-8. helyen mentünk hárman. egyenletesen mentünk végig. 3 km-nél már utól is értünk egy versenytársat , majd leakadt és a mi "bolyunk" 3. embere is 4 km-nél kicsit belassult. Igy ketten mentünk egészen 10 km-ig. 9-nél kapaszkodtunk fel a dobogóra és mentünk tovább.10 km-nél 00:36:51-nél jártunk, az enyhén hullámos szántóföldeken át vezetö terepen.

Ezek után nem éreztem magamban sok eröt h. küzdjek a 2. helyért és becsoszogtam a doki mögött 18 mp-vel a 3. helyen

igy 00:46:14 kellett a 12.6 km-hez terepen ez 00:03:40-es átlagtempo volt.

 

Itt mondott a doki egy jó versenyt. ami kicsit felkeltette az érdeklödésem. a Tudás útja félmaratont. Egy hét kalimpálás után, egy hetet edzettünk erösebben, majd a verseny hete sem ugy sikerült ahogy tervztem, de elmentünk és nem bántam meg, sőőőt várom a folytatást.

Nem kezdtem erösen törekedtem rá . végig egyenletesen fáradjak el és ne halljak meg a végére mint az elsö félmaratonomon Ausztriában. Meg sem próbáltam menni a dokival és Széll Tomival sem. Szép lassan engedtük el öket és mentók a 3:35 körüli km-eket.

00:17:54-es 5 km-el kezdtünk, Nagyvárad térröl le a Dunapartra és ebben már volt rakpart is, de itt még hátszél volt. Egész jó kis sor állt össze. Hasonló képességü futókból. 10 km-nél néha már 7-8 fősre duzzadt a sorunk. 10 km-nél 00:36:28-nál jártunk. itt már erösen szembeszélben futottunk visszafelé, Déli irnyba a Pesti rakparton. 12 km-nél( 00:44:10) kezdtem kicsit érezni h. lehet nem birom végig ezzel a sorral. De mikor hátranézve láttam h. a többiek sem túl fittek a nagy szélben, eröt vettem magamon. közben Csontos Imi és Margitszigeti csapattársa is leakadt. 5-en maradtunk 14 km-re. mikor Mester Bálint kis tempót váltott ahogy mentünk át a Petőfi hidon Budára. ott felfutottam rá és összezártunk. újból 5-en voltunk. Majd ezt még gy követte, akkor már csak egyedül értem fel, de elkezdtünk beszélgetni és 17 km-nél megint együtt voltunk 5-en.  A Rákóczi hid közepén, ahol átbukik az út én ott kezdtem el tempót menni, sikerült a teljes sort leakasztani, igy az utolsó 3.5 kmt egyedül tettem meg.20km-nél sikerült egyéni csúcsot menni 74perc 8 mp volt Véleményem szerint nem mentem nagy tempót csak éppen nem lassultam. utolsó 3 km 00:03:37, 00:03:44, 00:03:34 lett. 

A vége 21.1km-en 78 perc 4 mp volt, saját mérés. (00:03:42 tempo) egy kicsi még maradt is bennem, max fél perc.az elején visszafogott versenyzéssel. 

Várom a folytatást :)

Széll Tomi is hatalmas egyéni csúcsot futott. 75 perc 33mpt. 3:35-ös tempó a 21 km-en!!!

István pedig a 6km-es távon szerezte meg a absz.6. helyet.

Félmaratonon 490-en rajtoltak el és ebböl 479-en fejezték be.

Tomi absz. 15. kat. 5. helyet

Nekem absz. 19. kat. 7. helyet sikerült elcsipni.

Remélhetöleg ennél már csak erösebb lesz a csapatunk :)

 

 

Sparkassenlauf- és felvidéki terepfutás

2013.10.14 20:27

Utóbbi két hétvégén sikerült két futóversenyen is elindulnom.  Oktober 6.-án egy félmaratonon az Ausztriai Grieskirchenben, Oktober 12.-én pedig szlovákiában egy 10km-es terepfutóversenyen voltunk Poltár mellett.

Viszonylag kevés készüléssel álltam rajthoz a félmaratonon, ami meg is látszott az idöben. Valamint a körönként két komolyabb emelkedö (10-12%-os 1km-es és kb 600m-es)nehezitette még a dolgunkat.

Gyöztes idö  Szintén egy "elsö bálozótól" szármzott . 1 óra 18 perc 30mp kellett a 21.1km leküzdéséhez.

elsö körben még egész jól tartottam magam 10.5 km-nél 58 mp hátrányben az abszolút 3. kategória 2. helyen voltam. Onnan jött a kalapácsos ember :) helyet sikerült tartani, de jöttek a percek rendesen. 1 óra 23 perc 26mp kellett elsö félmaratonomhoz.  80 percen belül szerettem volna, de nem számitottam ilyen emelkedökre benne és felkészületlenül is indultam el...ennél már csak jobb lehet :)

 
1
6
Mairhuber Andreas 91

AUT
Weibern M-20
1
0:38:27
0:39:48
1:18:15/1.
1:18:15
16.18
3:43
 
2
113
Mandl Bernhard 68

AUT
Union Oepping M-40
1
0:39:00
0:40:50
1:19:51/2.
1:19:50
15.86
3:47
 
3
72
Csontos Laszlo 88

AUT
Gabersdorf M-20
2
0:39:22
0:44:02
1:23:26/3.
1:23:24
15.18
3:57
 
4
135
Tripolt Stefan 85

AUT
Neuhofen/Krems M-20
3
0:42:43
0:42:04
1:24:49/4.
1:24:48
14.93
4:01
 
5
106
Indra Fritz 63

AUT
Union Rohrbach/Berg M-50
1
0:42:27
0:42:42
1:25:10/5.
1:25:09
14.87
4:02
 
6
169
Pauzenberger Robert 90

AUT
Hotel Guglwald M-20
4
0:42:24
0:43:11
1:25:37/6.
1:25:36
14.79
4:03
  
7
142
Hell Simon 86

AUT
Trainingsgruppe Knoglinger M-20
5
0:43:24
0:44:02
1:27:28/7.
1:27:26
14.48
4:09
 
8
180
Herrmüller Patrick 88

AUT
St. Marienkirchen M-20
6
0:43:42
0:46:21
1:30:05/8.
1:30:04
14.05
4:16
 
9
171
Raschböck Josef 58

AUT
OÖ Sparkasse Vöcklabruck M-50
2
0:44:15
0:47:19
1:31:37/9.
1:31:35
13.82
4:20
 
10
3
Plank Thomas 84

AUT
Grieskirchen M-20
7
0:45:24
0:47:54
1:33:22/10.
1:33:19
13.57
4:25

 

 

teljes eredménylista: https://results1.pentek-timing.at/results/show_results_db.php?veranstnr=12268&racenr=2

 

Most utóbbi vasárnapon a terepfutás 10 km volt. 4 kis rövid, de annél nehezebb 2.5 km-es körön. enyhe aszfaltos emelkedövel indult a kör, majd az erdöben folytatódott a lankás fefelé majd kb 1 km-nél kb 250-300 m nagyon meredek felfelé átbukás után meredek lejtö és megint még egy két meredek emelkedö, aztán meredek technikás, lábtörös talajú lejtő el egy temetö mellett és sikon be a versenyközpontba. A pálya nyomvonala tetszett csak a 00:09:26-os elsö kör után voltak kétségeim ,hogy végigbirom-e a 4 kört. elsö körben 3. helyen érkeztem 20mp hátrányban és hátulról is igencsak szorongatott még két versenyzö. 2. körben a temetönél eröteljesen gondolkodtam, hogy bemegyek próbafekvésre :) de beértem a központba és mondta András , hogy 1.5 percre jön mögöttem Pisti a legujjabb Zenit SE-s versenyzönk. Ennek nagyon megörültem. Meglepett a dolog , hogy a két szlovák ellenfél eltünnt mögüllem. késöbb kiderült feladták és elöllem is kiállt egy versenyzö. Igy  nyugodtabb tempóban tehettem meg az utolsó két kört és 00:41:54 mp-es idövel sikerült elcsipni az abszolut 2., kategória elsö helyet.Pisti pedig 3. lett abszolútban és Ildikó révén 3 Zenit SE-s is a dobogón állhatott :)

Folytatás jövöhéten :)

 

Sérülés utáni Hegyi tréning Bükkben Zivatarban

2013.06.30 10:05

A MAHFUSZ kupasorozat elsö Ózdi állomása után egy hazai versenyre készültem. A Palóc Olümposznak is nevezett Karancsra kellett felfutni. A felkészülés olyan jól sikerült, hogy már verseny elötti héten sikerült megfutni az elözö évek gyözteseinek idejét. Lehet ez volt a baj, vagy a vereny hetében a munka és sport aránya. Nagyon keveset sikerült mozogni azon a héten. 3.1 km-el és 225m szinttel a lábamban már közel 50 m hátrányom volt, ugy hogy 2 km-nél még én vezettem ennyivel. Éreztem hogy ez nem az én napom és fel is adtam, nem vagyok büszke rá de igy történt. Felsétáltam és közel 6 perccel gyengébb idövel mint az edzésen 3. helyen érkeztem Bakos Gerivel, aki nyert már ide versenyt. Nem is akármilyen idövel, pályacsuccsal keróval 00:22:36 alatt sikerült abszolválnia a 4.7 km-t 445m szinttel. Verseny végére sikerült ugy rendesen lesérülnöm. Igy 12 nap teljes pihenö következett (futás szempontjából), mert visszatért a bal lábamba a csonthártyagyulladás. Ez volt juni 9.-én és csak 22.én mertem ujra próbálkozni a futással. 22.-e óta összesen 4 edzésem volt. 

Ugy álltam a rajthoz, hogy ez a mai 17km 654m szinttel egy állóképességi edzés lesz. Külön inditották a Maraton OB résztvevöit.  A 25.5-17 és 8.5 km indult egyszerre. Távtól függöen 1-2-3 kört kellett teljesiteni. vonalvezetés tetszett. maraton ezen a pályán igazán embertpróbáló lehetett. 2 km sikkal indul a kör, majd egy 1.5 km nagyon meredek emelkedö átlag 15% ez a maratoni távosoknak 5x , aztán fenn kis sik majd nagyon meredek lejtök következtek. a pálya vége felé még két rövidebb kb 400m hosszu emelkedö volt.

szintrajz mérföldben és lábban értendö( egy kör 8.5 km és 327m szint volt)

 

Én a MAHFUSZ sorozatba tartozó 17 km-en inultam. Visszafogott tempóban teljesitettük az elsö két km sik szakaszt. András mögött 10-11. helyen haladtunk. Mi voltunk az üldözök mert 9-en elszakadtak. és mintegy 30m elönyre tettek szert az elsö km-ben, de ez a sik szakasz végére eltünnt.Tomi közben elörre keveredett és mindenkit leszakitva haladt az élen egyedül. Az emelkedön éreztem h. a sikon vitézkedö ellenfelek kezdenek fáradni, mert elég hagosan vették a levegöt a helyenként 20%-ot megközelitö kaptatón. Saját normál tempómban haladtam kb 90%-on és sorban kerültem ki az embereket addig amig a sor elején találtam magam. fé perc után megkezdtem egyedül Tomi üldözését. Még a hegy tetö elött sikerült utolérni. Megbeszéltük mivel én nem vagyok top formában és nem voltam biztos benne ,hogy végig birom, hogy menjünk együtt a 2. kör hegy aljáig. Majd onnan ott hagyhat. De a pályán a lefelé vezetö út nagyon meredek és technikás volt. Igy Tomi nem jött akkora tempót mint én a lejtöben. Elsö körröl igy egyedül az élen érkeztem 8.5 km 327m szinttel 37 perc 48mp lett,második kör elsö két km-je a sik nem esett jól, a hegy aljától pedig özönvizszerü zivatar volt. az uton patakként folyt lefelé a viz és abban kellett felfelé futni. Aki ismer az tudja, hogy rajtam  vagyis a motivációmon a szélsöséges idöjárás javit.

Tisztán látszik hogy strandidö volt :) (Széll Tomi a 2. kör hegy tetön)

2. körben a hegyre fel már közel egy perccel gyengébben mentem, de a saras extrém lejtöben sikerüt még 3 mp javitani az elözö idömön (mindkettö leggyorsabb idö volt)

2. köröm 00:39:44 lett igy 1ór0 17perc 32 mp lett a végére. Nagyon örültem az eredménynek. 

Összességében 6 szakaszt mértek, az elsöt leszámitva mindenhol enyém volt a leggyorsabb idö.  Salgótarjánból 4 versenyzö (Vágvölgyi Ildikó, Telek András, Széll Tamás és jómagam) volt mindenki minimum kategóriagyözelemmel, Széll Tomi és én a Saját távunk abszolut gyözteseként tértünk haza.

Csapat a verseny után ...

 

Remélem sérólésmentesen tud mindenki tovább készülni...

Fülek cross,Városi bajnokság, Ózdi terepfutás...

2013.05.31 11:23

Duatlon OB-k után egy hetet pihentem és szinte csak regeneráló edzéseim voltak. A 10-40-5 km jelenlegi edzettségemhez képest nagyon hosszunak bizonyult, igy muszály volt pihenni. Pihenöhét végén két versenyen álltam rajthoz. Szombaton Fülek crosson(terepfutás). Vasárnap pedig mtb városi bajnokságon.

 

Fülek cross az elözö évekhez képest kicsit hosszabb volt. 13.4km volt a táv, nem kevés szintkülönbséggel. elsö 3 kmt elszakadva a  mezönytöl dobogós pozicióban tettem meg. 3 km-nél 00:10:26-os idövel kezdtünk. Ami a Kaszói sprint távú OB-tól 10mp-vel volt lassabb kilométerenként. De jelen állapotomban ez is elég volt, söt sok. ! 4 km-nél leszakadtam az élen álló 3-asról és jött a neheze. 4és 9 km között sok nehéz meredek emelkedö tette izgalmassá a versenyt. Itt hátrébb is csúsztam mivel nem edzettem terepen egy métert sem. 10km még szüken 40 perc 9 mp-re sikeredett.Onnantól még a feladás is megfordult a fejemben, de nem adhattam meg a lehetöséget a többieknek, hogy egy hellyel elörébb végezzenek :) Igy nagyon szenvedve de befutottam.

Idöm 13.4km-en 00:54:19 lett,  00:04:03-as km-eket jelentett átlagban

További eredmények abszolút tekintetében. 4 Salgótarjáni indulóból rajtam kivül mindenki a kategória dobogó tetején állt! :)

 

por PlaceSt.No. Vezetéknév Név Klub / közösség  születési év. állami kategória  idő
1 17 Kuběj Tamás HU Az Rózsahegy 1992 ENG A 00:47:55
2 40 Pocklan János ŠK Hrachovo 1973 ENG B 00:48:40
3 45 Kotman Boris Vidiná 1983 ENG A 12:51:30
                 
7 39 Csontos László Zenit, Salgótarján 1988 HUN A 00:54:19
8 41 Telek András Zenit, Salgótarján 1960 HUN C 00:56:12
                 
11 54 Papp Ildikó Nord sport, Salgótarján 1982 HUN A 00:57:28
                 
36 67 Vágvölgyi Ildikó Salgótarján 1966 HUN F 01:08:43
                 

 

Ezekután másnap átmozgatás céljából indultam az MTB városi bajnokság elsö fordulóján, Gedöc tetön.

4db 2.5 km-es kört kellett abszolválni. Kicsit megnehezitette a dolgunkat a verseny elött leszakadó esö. Igy elég extrém volt a nyomvonal szintvesztös része :)) Mivel terepkerékpározáshoz zéró technikai tudásom van, igy amatörben indultam. Utolsó helyre álltam be. 4 kör alatt sikerült egy pár embert megfogni igy 3. helyet sikerült elcsipni.

 

Rákövetkezö héten már egy erös hetet terveztünk, de sorozatos lábsérülés miatt nem sikerült abszolválni a tervezett hetet, de sikerült egy 5 napos 74 kmt, ami jelen állapotomban bizakodásra ad okot.

Aztán múlthét végén újból versenyeztünk. Ózdra látogattunk a Terep félmaraton OB-ra ott rövidebb távon indultam a 11.4 km-en ami MAHFUSZ sorozat elsö állomása volt. Lábam még a bemelegités közben is fájt. De valahogy versenyre mindig sikerül kikapcsolni a fájdalmat :) Örülnék ha ezt a jó tulajdonságomat át tudnám valahogy vinni az edzésekbe is és nem 5 perces km-eket mennék a sik pályán :)

11.4km-es oda-vissza pálya volt. féltávnál volt egy forditó. Végig hullámos, rövid meredek dombokat tartalmazott. Összesen 12-t.

Elsö volt a legnehezebb 400m-töl 1200mig egyfolytában meredek felfelé volt. Itt túlélés volt a cél és nem belemenni semmi örültségbe, mert eggyütt rajtoltunk a Félmaraton OB versenyzöivel. Én végig csak a saját távom 3x-os bajnokára figyeltem. Végig nagy tempót diktált és nem esett jól, de tudtam hogy nem szabad leszakadni. Késöbb kiderült megérte küzdeni az elején, 3.5 km környékén érezhetö volt a tempó csökkenése az eggyik húzódás tetején.Gondoltam magamban...Hol máshol , ha nem itt kell támadni. Igy is tettem.

Itt álltam elösször az élre és egy iramváltással sikerült pár méter elönyre szert tennem. Aztán ezt a pár métert tartottam féltávig. A forditónál 5.7km-nél cirka 60m elönyöm volt. Nem mertem odáig nagy eröt vinni bele mert nem biztam magamban, hogy végig birom és Olivért sem tudtam milyen formában van és mit tartogat még számomra a végén. Ez a megfontoltság uralta az egész versenyem. visszafelé végig egyenletes tempóban sikerült kicsit még növelni az elönyömet.

Befutóhoz ugy érkeztem ,hogy volt eröm sprintelni is még. :)

00:44:15 alatt sikerült abszolválni a távot,ez 00:03:53-as átlagtempo a közel 300m szintkülönbséggel.

Salgótarjániak ismét jól mentek. Rövidebb távon 3 versenyzö az elsö 4-ben, valamint 3 kategória gyözelem egy 2. hely.

Félmaraton OB-n pedig Papp Ildikónak köszönhetöen bronzérem jutott Salgótarjánba!!!

Ez úton is Grat neki :))

 

11.4km abszolut férfi                                                            11.4km abszolut nöi

1. Csontos László            Zenit SE        00:44:15                   1. Vágvölgyi Ildikó        SAC            00:59:57

2. Langer Olivér                SAC             00:45:09

3. Dorner László              Eged FC.       00:46:04                   Félmaraton OB 21.1km abszolut nöi

4. Telek András               Zenit SE        00:47:25                 1. Merényi Timea                BP Honvéd        01:32:21

                                                                                          2. Juhász- Staicu Simona   MKSK               01:40:49

                                                                                          3. Papp Ildikó                    SAC                  01:44:11

 

 

 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Címkék

A címkék listája üres.